Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sportska perspektiva (see the full version of Sportska perspektiva)
Oreska - Užice : Prvenstvo Srbije u streljastvu u Uzicu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Prvenstvo Srbije u streljastvu u Uzicu

By: Pedja
Date: 10.03.2008. 15:46:36
http://www.politika.co.yu/rubrike/Sport/ostali-sportovi/Drzavni-rekord-Ivane-Maksimovic.lt.html

Državni rekord Ivane Maksimović

Mlade snage Ivana Maksimović i Bobana Veličković uspešnije od Jasne Šekarić i Lidije Mihailović na prvenstvu države u streljaštvu

Nema brige za budućnost našeg streljaštva, posebno u ženskoj konkurenciji, pokazalo je Prvenstvo Srbije juče završeno u Užicu. Mladi su već uz rame proslavljenim olimpijcima, stasava nova generacija majstora vazdušnog oružja. Pred raspucanom mladošću poklekle su i takve šampionke kao što su Jasna Šekarić i Lidija Mihailović. Pobedile su ih još juniorke Bobana Veličković iz Bora i Beograđanka Ivana Maksimović koja je trijumf uveličala seniorskim državnim rekordom s 503 kruga iz vazdušne puške.

Bilo je, dakle, veoma zanimljivo i neizvesno na vatrenoj liniji drugog dana prvenstva. Naši najbolji seniori i seniorke, među kojima i petoro s olimpijskom normom, nadmetali su se u pojedinačno i ekipno. Najpre su pucali muškarci, i to iz pištolja. Najbolji je bio učesnik predstojećih Igara u Pekingu Damir Mikec, osvojivši zvanje prvaka države ispred Užičanina Andrije Zlatića i člana Crvene zvezde Dimitrija Grgića.

Onda se povela žestoka borba između olimpijaca Nemanje Mirosavljeva i Stevana Pletikosića u disciplini vazdušna puška. U finale su ušli sa istim brojem krugova, pa su i uoči poslednjeg hica u finalu bili potpuno izjednačeni. Više nerava u samoj završnici imao je Mirosavljev, koji je pogodio 10,6 krugova, a Pletikosić svega 9,2, pa je to i odlučilo. Treći je, takođe s odličnim rezultatom, bio Novosađanin Dragan Marković.

Među seniorkama u gađanju pištoljem Jasna Šekarić je u finale ušla tek kao treća, iza Aleksandre Ristović, člana Zvezdare, i svoje klupske drugarice iz Crvene zvezde Zorane Arunović. Ali, kako je finalno takmičenje odmicalo, tako se Šekarićeva približavala vrhu, koji je posle osmog hica i zaposela. Međutim, iz senke se, sjajnim gađanjem u finišu, na prvo mesto probila 18-godišnja Veličkovićeva (prekjuče je osvojila zvanje juniorske prvakinje države). Serijom besprekornih hitaca pretekla je slavnu olimpijku i stekla seniorsku titulu. Druga je bila Šekarićeva, a treća Arunovićeva.

I onda, kao šlag na tortu, u samoj završnici prvenstva, došao je i državni rekord. Sjajna Maksimovićeva, član Novog Beograda Ušća, kćerka majstora ovog sporta Gorana Maksimovića, gađala je iz vazdušne puške sjajno, pa stigla do rekorda od 503 kruga, na radost svih u dvorani u Velikom parku. I to u svojoj 18. godini, pošto je prethodnog dana osvojila titulu juniorske prvakinje. U seniorskoj konkurenciji izuzetan protivnik bila joj je olimpijac Mihailovićeva iz ekipe Niša, ali je Maksimovićeva, ušavši u seniorsko finale kao najbolja, poput istinskih asova najpre prvi hitac pogodila u sami centar, a potom je značajnu prednost rutinski i održala.

REZULTATI – Seniori, pištolj, pojedinačno: Mikec (Policajac, Beograd) 681,1 krug, Andrija Zlatić (Aleksa Dejović, Užice) 678,7, Grgić (Crvena zvezda) 672,7, itd. Ekipno: 1. Policajac, 2. Kikinda, 3. Aleksa Dejović, itd.

Seniori, puška, pojedinačno: Mirosavljev (Novi Sad) 701,6, Pletikosić (Čika Mata, Kragujevac) 700,2, Marković (Novi Sad) 699,4, itd. Ekipno: 1. Čika Mata, 2. Novi Sad, 3. Policajac, itd.

Seniorke, pištolj, pojedinačno: Veličković (Bor) 480,7, Šekarić (Crvena zvezda) 480,5, Arunović(Crvena zvezda) 479,9, itd. Ekipno: 1. Crvena zvezda, 2. Policajac, 3. Smederevo, itd.

Seniorke, puška, pojedinačno: Maksimović (Novi Beograd Ušće) 503, Mihailović (Niš) 498,8, Banović (Partizan) 494,9, itd. Ekipno: 1. Niš, 2. Partizan, 3. Novi Sad, itd.

B. Pejović

Subject: RE: Prvenstvo Srbije u streljastvu u Uzicu

By: Drogba
Date: 10.03.2008. 15:47:42
Vidim ja neka guzva juche u Velikom parku....

Subject: Odg: Prvenstvo Srbije u streljastvu u Uzicu

By: DJ_Uro_UE
Date: 11.03.2008. 18:29:48
A nasheg Ivana Pechenichica, koji je bio treci u pucanju iz pishtolja niko da pomene... fak ju !

Subject: Odg: Prvenstvo Srbije u streljastvu u Uzicu

By: Drogba
Date: 11.03.2008. 18:45:20
Nemam pojma da se bavi time. Do skoro nisam znao ni da se bavi pushtanjem zike.  slap