Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sportska perspektiva (see the full version of Sportska perspektiva)
Oreska - Užice : Olivera Jevtić pobedila je u polumaratonu u Beogradu i postavila novi rekord - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Olivera Jevtić pobedila je u polumaratonu u Beogradu i postavila novi rekord

By: Pedja
Date: 21.04.2008. 10:29:01
19. april 2008. | Izvor: B92, Beta

Polumaraton: Jevtićeva rekordno!

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je u polumaratonu u Beogradu i postavila novi rekord staze. Jevtićeva je polumaraton pretrčala za jedan sat, 11 minuta i 42 sekunde i tako za 54 sekunde popravila sopstveni rekord koji je postavila 2000. godine. Ona je osvojila nagradu za novi rekord staze u iznosu od 2.500 evra. Najbolje vreme Jevtićeve i rekord Srbije u polumaratonu je sat, devet minuta i 18 sekundi.

Jevtićeva je posle pobede izjavila da je uz pomoć beogradske publike i svojih prijatelja iz Užica uspela da obori rekord staze.

"Počela sam snažno, u startu čak dva minuta bolje nego kada sam prošli put obarala rekord. Zbog prevelike želje, opet su me stigli mali zdravstveni problemi, ovaj put sa stomakom", rekla je Jevtićeva po okončanju trke.

"Uz veliku pomoć mojih drugara iz Užica i beogradske publike, morala sam da taktiziram i usporim, ali sam izdržala i uspela da oborim rekord staze", dodala je Olivera Jeftić.

Jevtićeva je dodala da do Olimpijskih Igara neće trčati maraton, već trke na 10.000 metara i polumaraton.