Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sportska perspektiva (see the full version of Sportska perspektiva)
Oreska - Užice : Sudija Milivoje Jeremić spasio život fudbaleru Slobode Nikoli Veličkoviću - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Sudija Milivoje Jeremić spasio život fudbaleru Slobode Nikoli Veličkoviću

By: Pedja
Date: 06.05.2008. 12:08:20
http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-06-05-2008/izbegnuta-tragedija

IZBEGNUTA TRAGEDIJA

Sudija Milivoje Jeremić spasio život fudbaleru Nikoli Veličkoviću, koji se obliven krvlju gušio na fudbalskom terenu

Bivši prvoligaški fudbalski sudija iz Užica Milivoje Jeremić prekjuče je u Čačku, na utakmici između Slobode iz Čačka i užičke Slobode, bukvalno spasao život užičkom fudbaleru Nikoli Veličkoviću, koji se posle jednog žestokog sudara bespomoćno gušio na terenu. Jeremić je svojim iskustvom u pružanju pomoći povređenim sportistima i prisebnošću sprečio da se komšijski derbi u Čačku pretvori u istinsku fudbalsku tragediju.

Na samom kraju prvog poluvremena, posle žestokog sudara sa jednim domaćim fudbalerom Veličković je, obliven krvlju, pao na teren kao pokošen, a fudbaleri obe ekipe koji su mu pritrčali mogli su samo da se uhvate za glavu i gledaju kako se saigrač bespomoćno guši. U opštoj panici koja je nastala najbolje se snašao Jeremić, koji se u poslednje tri decenije, koliko je na fudbalskim terenima, susretao sa sličnim situacijama i koji je odmah dotrčao do povređenog fudbalera.

- Veličković je bio u jako lošem stanju, imao je grčeve, a zbog jezika koji mu je upao u grlo gušio se. Znao sam od ranije da u takvim situacijama treba reagovati munjevito i osloboditi disajni put i da, kad se nešto tako desi, pomažu samo dve stvari: ili da se nečim zakači jezik i izvuče napolje, iz grla ili da čovek ima jake prste i da ih povređenom zavuče u grlo, istrpi ujede, zakači jezik prstima i izvuče ga napolje. Na sreću, uspeo sam da Nikoli zavučem prste u grlo i izvučem jezik - prepričavao je juče Jeremić nesvakidašnju epizodu sa utakmice u Čačku.

Posle intervencije bivšeg sudije, povređeni igrač prebačen je u čačansku bolnicu, a lekari su konstatovali da je u sudaru na terenu zadobio lakši potres mozga i da, srećom, neće imati težih posledica.

Bivši prvoligaški sudija juče se prisećao da je za poslednjih tridesetak godina, koliko je na terenima, što kao golman, što kao sudija, u više navrata pomogao povređenim igračima i da je više aplauza dobio pomažući povređenim sportistima nego za odbrane na golu ili za odluke koje je na terenu donosio kao sudija.

Autor: Zoran Šaponjić

Subject: Odg: Sudija Milivoje Jeremić spasio život fudbaleru Slobode Nikoli Veličkoviću

By: batwoman
Date: 06.05.2008. 22:54:06
 claps claps claps claps claps claps