Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sportska perspektiva (see the full version of Sportska perspektiva)
Oreska - Užice : Mirko Petrović, atletičar Mladosti, najbolji sportista Užica - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Mirko Petrović, atletičar Mladosti, najbolji sportista Užica

By: Pedja
Date: 23.12.2008. 19:51:52
http://www.megafonija.com/sport.php?category=sport&id=57600

Petrović najbolji sportista Užica

Sportski savez Užica proglasio je u ponedeljak uveče Mirka Petrovića, atletičara Mladosti, za najboljeg sportistu tog grada u 2008. godini.

Petrović je ove godine pet puta nastupao za reprezentaciju Srbije, koja je na Balkanskom prvenstvu u Istambulu osvoijla prvo mesto.

Na Kupu Evrope bio je u ekipi koja je ostvarila istorijski uspeh plasiravši se u Prvu ligu.

Na Prvenstvu Srbije pobedio je na 1500 i 3000 metara, kao i na uličnim trkama u Užicu, Beogradu, Novom Sadu i Velenju i Gran pri krosevima RTS-a.

Ateltski klub Mladost proglašen je za najbolju sportsku ekipu grada, u kojem u 24 sportske grane deluje 67 klubova sa oko 5.000 sportista.

Atletičari Mladosti osvojili su ove godine osam balkanskih medalja, kao i tri medalje u Kupu evropskih šampiona, a premašili su četiri državna rekorda, dok je sedam članova tog kluba nastupalo ove godidne za reprezentaciju Srbije.

Za najboljeg trenera proglašen je Dragiša Kuzmanović, profesor fizičkog vaspitanja, trener u AK Mladost, dok su Ana Radovanović, članica Streljačkog kluba Aleksa Dejović, i Nemanja Cerovac, atletičar Mladosti, proglašeni za najbolje mlade sportiste grada na Đetinji.

Proglašenje najboljih sportista, po 24. put u tom gradu, obavljeno je u Narodnom pozorištu, a tradicionalnoj svečanosti prisustvovali su mnogi sportisti tog grada, sportski radnici, kao i lokalni političari.


Izvor: Tanjug